FAQ

☐  FAQ          Inschrijven

 

Welke meerwaarde biedt 1m²

Gelegen in de grensgemeente Zelzate trekt 1m² zowel Vlamingen als Nederlanders aan.

De locatie waar 1m² plaatsvindt is een gerenoveerd oud klooster met kapel en tuin. In de mooie karaktervolle zalen komt elke 1m² stand optimaal tot zijn recht. Tussen de standen is voldoende ruimte om te bewegen en de stand rondom te bewonderen.

Een mooie locatie, ruimtelijke opstellingen, compacte standen waar de deelnemer buiten de 1m² van zijn stand staat, bevorderen de dialoog tussen bezoeker en deelnemer. Het praten over persoonlijk werk, innovatieve ideeën en ambachtelijke producten versterkt dat contact en komt volgens ons de verkoop ten goede.

Hoeveel bedraagt het standgeld en wat is inbegrepen?

Mét tafeltje 40 EUR, zonder tafel 30 EUR. Inbegrepen: aansluiting op elektriciteit.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

Stel vóór 1 januari 2017 je kandidatuur voor de eerstvolgende editie. Gebruik daartoe het inschrijfformulier. Alle inschrijvingen na 31/12/2016 kunnen niet meer meegenomen worden in de selectie.

Hoe en wanneer weet ik of ik geselecteerd ben voor de eerstvolgende editie?

Je krijgt uiterlijk tot 1 maart 2017 antwoord via e-mail of je al dan niet geselecteerd bent om aan dit evenement deel te nemen.

Wie selecteert en op welke basis wordt geselecteerd?

De selectie gebeurd door de organisatoren op basis van jouw ingediend stand-ontwerp en het werk dat je presenteert. Er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke variëteit in wat er op het evenement getoond wordt. We willen vermijden dat bijvoorbeeld 10 van de 30 deelnemers een stand met juwelen zouden hebben.

Op welke manier wordt 1m² gepromoot?

De organisatie hanteert Facebook als belangrijk medium, met betalende advertenties en door het delen van berichten. tKlooster Zelzate werkt mee aan de promotie via diezelfde kanalen. In Uit in Vlaanderen, regionale kranten en tijdschriften in Vlaanderen en Nederland verschijnen artikelen en advertenties.

1m² laat affiches en flyers drukken die aan de geselecteerde deelnemers worden uitgedeeld.

1m² is een kleine organisatie met beperkte middelen en een budget voor het goede doel. Het promobudget is in diezelfde verhouding.

Hoe kan de deelnemer bijdragen aan de promotie van 1m²?

Door het evenement op Facebook te delen. Door flyers en affiches van 1m² in zijn regio te verspreiden.

Kan ik die dag in tKlooster een snelle hap bekomen?

Jazeker, tegen democratische prijzen kan je soep met brood, een pastaschotel of andere bekomen. Warme en koude dranken zijn eveneens beschikbaar.

Kan je rond die 1m² nog zitten of zit je zitplaats in die 1m² inbegrepen?

Het uitgangspunt is 1m2. Is jouw stand een uitdagende 1m², een toren behangen met je werk, een sokkel met daarop dat éne kunstwerk, een afgesloten cel, waar de bezoekers in kunnen kijken, een …. Kortom een m² waarbij het plaatsen van een stoeltje op die 1m² afbreuk zou doen aan het concept, dan mag je er zeker af en toe eens naast gaan zitten.
Maar we willen wel vermijden dat mensen 2 tafeltjes op hun 1m² zetten en dan nog een halve meter innemen om er naast te gaan zitten… Dan zou het concept een beetje verloren gaan natuurlijk.
En ja, 1m² is 1 op 1 meter en bijvoorbeeld niet 1,25 op 0,8 meter, wat rekenkundig ook 1 m² is.
We zorgen ervoor dat er bergruimte elders is voor de dozen en tassen waarin je je stand en je creaties mee vervoerd hebt.

Moet je een BTW-nr hebben om te kunnen verkopen?

Indien je goederen of diensten verkoopt op Eén Vierkante Meter ben je best ingeschreven als zelfstandige (al dan niet in bijberoep) met alle daaraan verbonden verplichtingen en ben je in orde met de BTW, sociale zekerheid of belastingen.
Mocht je niet beschikken over een BTW-nr, dan kan je deelnemen als occasionele verkoper. Als organisatie zijn wij verantwoordelijk dat alle deelnemers in orde zijn met belasting etcetera. Bij zelfstandigen, kunnen we er vrij zeker van zijn dat alles goed is geregeld. Maar iedereen moet ergens beginnen. Onder andere op de pagina’s van Zenito en Business Belgium lees je meer over occasionele verkoop.

Wie zijn de organisatoren van 1m²?

Het concept is een idee van Annemiek Hamelink en Mitsy Sleurs. De eerste editie vond plaats in regio Limburg. Alle volgende edities namen plaats in tKlooster te Zelzate. Een ideale combinatie, zo blijkt. Annemiek en tKlooster gaan ze er samen voor de volle 100% voor om 1m² het succes te geven dat het verdient.